Keji: Kilang Ini Proses Ayam Mati Untuk Di Jual Kepada Pelangan

















Dunia kini banyak di banjiri barangan dari negara China. Bolehkah anda membezakan yang mana satu dibuat di negara-negara luar seperti, Filipina, Taiwan atau China? Ada setetengah barangan yang di ambil dari negara pengeluar dan di lebalkan dalam negara. Jadi kita semua perlu berhati-hati dalam membeli barangan makanan terutamanya dari negara China.


Seawal dini hari, seramai lima penunggang bermotosikal yang di upah untuk memulakan operasi rumah kerumah untuk mengumpul ayam-ayam mati dengan dengan bayaran murah.

Seekor ayam mati kosnya hanya 1 RMB dan akan dijual pada 9 RMB selepas pemprosesan. 
Pekerja-pekerja berpengalaman akan mula membersihkan bulu-buli ayam dengan persekitaran yang jijik dan air yang kotor dan tercemar. Mereka hanya memakai selipar berjalan antara ayam sebelum pemprosesan mewarna. 

Selepas proses pewarnaan ayam-ayam ini akan di pekkan dengan kemas dan di jual sebagai ayam baru dan jual. 













Takkan Baca je? Comment La Sikit..